08

Pravila privatnosti

Aspekt vl. Simeon Bugarija, ul. Zrinskih i Frankopana 47, Bibinje, OIB: 58969807425, je obrt za računalno programiranje.

U svojoj djelatnosti prikupljamo i obrađujemo osobne podatke klijenata i osoba zainteresiranih za naše proizvode i usluge. Prikupljeni podaci se obrađuju i čuvaju na transparentan i siguran način prvenstveno poštujući Vašu privatnost i u skladu sa zakonima i propisima u Republici Hrvatskoj i Europskoj Uniji. Voditelj obrade ove internetske stranice i Vaših osobnih podataka je Aspekt - obrt za računalno programiranje kako je to propisano zakonom i propisima o zaštiti osobnih podataka.

Koje osobne podatke prikupljamo i kako

Podatke prikupljamo putem kontakt obrasca na našoj internet stranici aspekt.co ili izravno putem naše e-mail adrese. Podaci koji su traženi u kontakt obrascu (Vaše ime i prezime, broj telefona i email adresa) kao i svi podaci koje nam pošaljete putem e-maila bit će obrađivani i pohranjeni kako bismo Vas mogli kontaktirati i odgovoriti na Vaš upit. Popunjavajući obrazac za kontakt na našoj web stranici ili nas kontaktirajući izravno putem e-mail pošte jamčite da su informacije koje ste priložili točne te da ste u cijelosti suglasni s odredbama naših Pravila o privatnosti i u njima navedenim uvjetima. Za prikupljanje podataka putem internet stranice koristimo https protokol i sigurnosni certifikat (SSL) za enkripciju podataka između računala i servera. U trenutku dostavljanja Vaših osobnih podataka, Vi pristajete na kontakt s nama te nam time dajete za pravo uključiti Vas u našu bazu podataka kako bi ostvarili tražene usluge. To smatramo Vašim izričitim pristankom (vašom privolom) na kontakt.

Svrha prikupljanja osobnih podataka

Podatke koje prikupljamo putem kontakt obrasca na našoj internet stranici ili izravno putem e-maila koristimao kako bi mogli odgovoriti na Vaš upit, izraditi ponudu za željenu uslugu ili proizvod te za povremene obavijesti vezane uz naše poslovanje. Osobne podatke prikupljamo i obrađujemo samo u određene i zakonite svrhe te ih dalje ne obrađujemo na način koji nije u skladu sa svrhom za koju su prikupljeni, osim ako nije drugačije propisano zakonom ili na temelju privole.

Tko će imati pristup vašim podacima

Vaša prava na zaštitu osobnih podataka su nam na prvom mjestu, stoga ćemo osigurati da se Vaši podaci obrađuju samo na način koji je u skladu sa svrhom koja je gore navedena. Ako je to radi ispunjenja navedene svrhe nužno, Vašim podacima će pristup imati: ovlašteni djelatnici i vlasnik Aspekt - obrt za računalno programiranje.

Osobne podatke koristimo isključivo za ostavrenje legitimnog poslovanja obrta i ne prodajemo ih ili dijelimo s trećim stranama osim u slučajevima ako pravne državne institucije zatraže te podatke.

Koliko dugo će Vaši osobni podaci biti pohranjeni

Prikupljene podatke pohranjujemo i obrađujemo samo onoliko dugo koliko je potrebno za ostvarenje zajedničke poslovne suradnje, osim u slučajevima kad je zakonom propisano drugačije.

Sigurnost osobnih podataka

Kako bi osigurali sigurnu pohranu Vaših osobnih podataka provodimo tehničke i organizacijske mjere, uključujući zaštitu od neovlaštene ili nezakonite obrade te od slučajnog gubitka, uništenja ili oštećenja. Podaci koji se prikupljaju putem kontakt obrasca na našoj internet stranici zaštićeni su sigurnosnim certifikatom (SSL). Za razmjenu podataka osobni podaci se kriptiraju te su na taj način zaštićeni od moguće krađe.

Upotreba kolačića

Kako bismo olakšali pregledavanje naših internetskih stranica, naš poslužitelj globalne mreže koristi kolačiće. Radi se o jako malim tekstualnim datotekama koje poslužitelj postavlja na računalo korisnika u svrhu praćenja odabira pojedinih jezičnih varijanti naših stranica, kao i prilikom ulaska na dijelove stranica koje zahtijevaju unos korisničkog imena i lozinke. Kolačići obično spremaju vaše postavke za internet stranicu, kao što su npr. preferirani jezik ili slične postavke. Kasnije, kada opet otvorite istu internet stranicu, internetski preglednik šalje natrag kolačiće koji pripadaju toj stranici. Ovo omogućava stranici da prikaže informacije prilagođene vašim potrebama. Kolačići mogu spremati širok raspon informacija, uključujući i dio osobnih informacija. Te informacije mogu biti spremljene jedino ukoliko vi to omogućite - internet stranice ne mogu dobiti pristup informacijama koje im niste dali te ne mogu pristupiti drugim datotekama na vašem računalu. Kolačići se ne mogu koristiti za pokretanje programa ili postavljanje virusa na Vaše računalo. Pregled naših stranica moguć je i bez uporabe kolačića, ako je vaš internetski preglednik tako postavljen. Želite li izbrisati ili onemogućiti kolačiće na svojem računalu potrebno je ažurirati postavke svojeg internetskog preglednika (informacije o načinu brisanja i onemogućavanja kolačića potražite na svojem pregledniku odabirom izbornika). Ova internet stranica upotrebljava kolačiće u svrhu praćenja statističke posjećenost internet stranice radi dobivanja nužnih informacija o uspješnosti stranice i pri tom također koristi uslugu treće strane pod nazivom Google Analytics. Ova internet stranica također upotrebljava kolačiće u svrhu oglašavanja proizvoda-usluga i to na samoj stranici, na prikazivačkim mrežama i kroz korištenje ponovnog marketinga na usluzi Google Analytics. Možete isključiti usluge Google Analytics za oglašavanje na prikazivačkoj mreži i prilagoditi oglase za Google prikazivačku mrežu pomoću alata Upravitelj postavki oglasa. https://www.google.com/settings/ads.

Detaljne informacije treće strane o ovoj usluzi, kao i o mogućnostima korisnika da reguliraju postavke kolačića koji su za to nužni, dostupne su na:
https://policies.google.com/privacy?hl=hr

Vaša prava

Imate pravo na informacije o obradi Vaših osobnih podataka, povlačenje svoje privole u bilo koje vrijeme, ispravak ili dopunu Vaših osobnih podataka kako bi uvijek bili točni, brisanje Vaših osobnih podataka kada više nisu potrebni za gore navedene svrhe, prijenos Vaših osobnih podataka u strukturiranom obliku te podnošenje prigovora Aspektu na Aspekt - obrt za računalno programiranje, Ul. Zrinskih i Frankopana 47, 23205 Bibinje ili na info@aspekt.co ili nadležnom državnom tijelu.

Korištenjem ove web stranice dajete privolu na ovu politiku privatnosti, tj. dajete izričitu privolu da Aspekt prikuplja i dalje obrađuje Vaše osobne podatke, kao i sve druge podatke za koje sazna pružanjem svojih usluga sukladno zakonskim propisima, a sve u skladu s definiranom svrhom u ovim pravilima. Također potvrđujete da ste upoznati sa svim bitnim podacima o Aspektu kao i uslugama i proizvodima koje pruža.

Pravo na podnošenje prigovora nadležnom tijelu

U svakom trenutku možete uložiti žalbu izravno nadležnom nadzornom tijelu: Agenciji za zaštitu osobnih podataka (AZOP), Martićeva 14, Zagreb, kontakt: +385 (0)1 4609 999, azop@azop.hr , www.azop.hr.

Potvrđujem da sam upoznat/ta sa svim relevantnim informacijama o Aspekt - obrtu za računalno programirane i uslugama i proizvodima koje pruža.

Ovime dajem izričitu privolu Aspekt - obrtu za računalno programiranje da prikuplja i dalje obrađuje moje osobne podatke, kao i sve druge podatke za koje sazna pružanjem svojih usluga sukladno zakonskim propisima, a sve u skladu s definiranom svrhom.